Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, ţine să clarifice o dată pentru totdeauna poziţia, relaţiile şi statutul senatorului Mihai Fifor în raport cu organizaţia din Arad, pentru a pune capăt unor speculaţii vehiculate în presa locală.
„În fond nu mă miră deloc că apar în media o serie de materiale calomnioase la adresa mea, a senatorului Fifor sau a altor colegi, articole de tip comandă din zona PNL, în special din partea primarului Falcă, sau a unor vechi „cai troieni” din PSD. Aceştia nu sunt altceva decât oameni de afaceri cinici, fără ideologie, pripăşiti prin politică doar pentru a-şi umfla buzunarele, vizibili deranjaţi de faptul că suntem o echipă unită care înţelege să facă o altfel de politică, orientată spre cetăţean şi nevoile sale. Sigur că aceşti indivizi, cu averi consistente transferate în contul nevestelor, nu pot concepe că în PSD Arad domneşte o atmosferă de armonie iar eforturile noastre se îndreaptă exclusiv spre actul administrativ şi politic orientat în folosul comunităţii locale. Ultima ţintă a acestei „găşti” fără responsabilitate şi onoare este senatorul Mihai Fifor, colegul meu, un om de o probitate morală şi profesională exemplară, care încă din timpul campaniei electorale trecute a fost alături de echipa noastră şi care a devenit o piesă de rezistenţă a PSD Arad, prin tot ceea ce a întreprins ca senator şi politician în favoarea cetăţenilor municipiului şi judeţului. Mihai Fifor este legat sentimental de Arad şi datorită faptului că tatăl său este arădean iar o parte a familiei sale locuieşte încă în oraşul de pe Mureş. Atât eu cât şi colegii mei lucrăm excelent cu domnia sa iar încercările inutile de a introduce intrigi în colectivul nostru sunt din start sortite eşecului. Suntem o echipă tânără, solidară, dornică să facă politică şi convinsă că aceasta poate fi şi curată, bazată pe dorinţa de a face ceva şi nu pe interese personale. Consider că suntem singura soluție politică de a reda Aradul arădenilor.” – a afirmat președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.
Informaţie suplimentară:
Biografie Mihai Fifor:
-Conferenţiar universitar doctor la Universitatea din Craiova, senator şi liderul grupului Senatorial PSD.
-A absolvit Facultatea de Litere a Universității din Craiova în anul 1994, cu o licență în romană-engleză, iar în 1995 masterul în literatura română în cadrul Universității din Craiova.
-Ulterior, a urmat un masterat în Managementul Afacerii Publice la SNSPA (2007), iar în 2009 a studiat Managementul afacerilor interne, la Colegiul Naţional de Afaceri Interne al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, precum şi Securitate şi bună guvernare, la Colegiul Naţional de Apărare.
-A absolvit în anul 2014 Institutul Diplomatic Român.
-Mihai Fifor şi-a început cariera în anul 1994, ca cercetător ştiinţific principal la Institutul de Cercetări socio-umane “C.S. Nicolăescu-Plopşor” din Craiova, unde a lucrat până în 2001.
-În toată această perioadă a participat la mai multe stagii de pregătire în centre academice din întreaga Europă, amintind printre altele Universitatea Central-Europeană de la Budapesta, Universitatea din Amsterdam, Universitatea din Turku-Finlanda, Universitatea din Leeds-Marea Britanie
-A efectuat muncă de cercetare pe o arie complexă legată de minoritățile românești din afara granițelor, cu precădere pe viața romanilor de pe Valea Timocului din Serbia și Bulgaria. Cu această temă şi-am început studiile doctorale, în cadrul Universității din Craiova, obținând în anul 2003 titlul de doctor în științe Magna cum laudae, în antropologie socială.
– În perioada 2001-2005 a condus Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din judeţul Dolj, iar apoi, timp de patru ani, a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova.
-În anul 2009, Fifor a fost numit secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi tot pe parcursul acelui an şi-a început un nou mandat la muzeu, unde a stat până în mai 2012, când s-a întors pe poziţia de secretar de stat la MAI (în guvernarea Victor Ponta), pe care a deţinut-o până la alegerile din decembrie.