Alegerile parlamentare din acest an s-au încheiat cu o surpriză de proporții, pentru cei mai mulți dintre analiștii politici, dar nimeni nu a fost atent la listele de candidați și personalitățile din domeniul medicinei și al cercetării științifice aflate pe listele parlamentare ale partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).
În timp ce mai toate partidele politice s-au axat pe șicanări reciproce, președintele AUR, George Nicolae Simion, s-a axat prin aducerea în partid a unor oameni de excepție, precum Florin Colceag, „antrenorul de genii”, și renumiții inventatori Iuliean Horneț și Alexandru Stănilă.
De exemplu, listele parlamentare ale partidului pentru Alianța pentru Unirea Românilor, filiala Arad, sunt deschise tot de personalități, cu studii doctorale:
CAMERA DEPUTAȚILOR: Drd. inginer economist Vasile Nagy
La Camera Deputaților lista este deschisă de către drd. inginer economist Vasile Nagy, fost șef de secție și ulterior manager al unei fabrici renumite din Timișoara, iar în prezent responsabil de departamentul tehnic și investiții într-o companie mare și cu îndelungată istorie din Arad.
Deține studii postliceale (analist programator și funcționar bancar), a absolvit două facultăți, obținând diplome de inginer mecanic (Universitatea Politehnica Timișoara) și economist (Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad), are un masterat în managementul calității proceselor tehnologice și este în prezent doctorand la Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara.
De asemenea, a beneficiat de o bursă de tip Erasmus la Hohenheim University Stuttgard (Germania), a studiat la Szent Istvan University (Godollo, Ungaria), deține o diplomă în agronomie de la Universitatea Nyiregyhaza (Ungaria), a urmat diferite cursuri și specializări (management organizațional, resurse naturale și protecția mediului, planificarea si organizarea proceselor tehnologice) și are lucrări publicate în reviste prestigioase din străinătate.
SENAT: cercetător științific Flaviu-Călin Lădașiu
La Senat lista este deschisă de către cercetătorul științific Flaviu-Călin Lădașiu-Ciolacu, născut în anul 1970 în Arad. Locuiește în Arad, are o bogată experiență profesională în cercetare-dezvoltare și management și este în prezent cercetător științific la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie și Materie Condensată din Timișoara.
Este inginer chimist cu diploma obținută la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (cu licența la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași), deține un doctorat în chimie din Australia (University of South Australia) și studii postdoctorale în Germania (Institutul de Chimie Fizică, Universitatea Justus Liebig, Giessen).
A lucrat ca și chimist la ExxonMobil (Adelaide Refinery, Adelaide, South Australia) și Shell Australia (Queensland), ca cercetător la Institutul Australian pentru Bioinginerie și Nanotehnologie și School of Molecular and Microbial Science din cadrul Universității din Queensland (unde a dobândit și cunoștințe avansate în domeniul medical), ca inginer chimist la S.C. TEBA S.A. din Arad și ca cercetător chimist la Institutul de Științe ale Vieții „Aurel Ardelean” din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. A publicat lucrări în reviste științifice prestigioase din străinătate.
George Nicolae Simion și… Sfântul Nicolae!
Revenind la George Nicolae Simion căruia „poate” Dumnezeu și Sfântul Nicolae l-au înzestrat cu o putere de muncă, de necontenit, chiar de ziua numelui NICOLAE.
De-a lungul timpului, am scris mai multe articole despre activitatea patriotică a domnului George Nicolae Simion, privind unirea tuturor românilor, precum și despre alte acțiuni importante și publicate în ziarul EUROPEANUL și site-ul www.europeanul.eu , pe care îl conduc.
Fiind și eu patriot cu mare respect față de Corifeii Marii Uniri, patriotism inspirat de regretatul Rector Fondator și Președinte al Universității de Vest „Vasile Goldiș”, am promovat acțiunile patriotice, cu o însemnătate foarte mare pentru toți românii, pentru unitatea națională.
„Moștenirea spiritual vie și creatoare a unui popor”
Partidul pentru Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are specificat în statut puncte importante precum respectul pentru familie, națiune, principiul unionist, spiritual, de sacrificiu (în sensul de a te jerfi pentru binele comun), respectarea tradiției, care este „moștenirea spiritual vie și creatoare a unui popor”.
Nu în ultimul rând, Alianța pentru Unirea Românilor promovează credința creștină. Art. 4 din Statut: „Creștinismul este fundament al civilizației europene și izvor de sănătate morală. Libertatea și demnitatea persoanei sunt de neconceput în absența legii morale, care este conținută în învățătura de credință. Credința creștină este pentru noi îndreptar pentru o viață socială mai bună și cale de salvare sufletească. Libertatea este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu pentru om și se cuvine apărată și păstrată”.
George Simion și Aradul!
Președintele AUR, George Simion, are legături apropiate cu Aradul? Îmi aduc aminte, cu respect, că în data de 5 august 2017, 150 de basarabeni au vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, unde alături de alți arădeni, iubitori de unirea tuturor Românilor, a avut loc lansarea de carte „Blocaţi în labirint”, scrisă de George Simion.
Evenimentul s-a înscris în programul „Să ne cunoaştem ţara” şi a fost posibil în urma colaborării dintre Departamentul Centenar şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în cadrul manifestărilor «Aradul Centenar (1918-2018)», prin Muzeul Memorial Universitar „VASILE GOLDIȘ” din Arad.
A fost un eveniment deosebit, care s-a desfăşurat în „Aula Magna Universitaria” din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiș”, unde prof. univ. dr. Marius Grec, directorul Muzeului Memorial „Vasile Goldiş”, şi lect. univ. dr. Stelean Boia au susţinut conferinţele „De la 27 martie la 1 decembrie 1918 – rolul arădenilor în realizarea Unirii celei Mari” şi „Personalitatea lui Vasile Goldiș”, reflectate cu exponate din cadrul Muzeului Memorial Universitar „VASILE GOLDIȘ.
În cadrul manifestării a avut loc şi lansarea de carte „Blocaţi în labirint”, în prezenţa autorului George Simion, care a subliniat necesitatea reunirii Republicii Moldova cu România, dar şi alte aspecte ale politicii duse de Guvernul de la Chişinău.
La momentul respectiv, oaspeţii basarabeni şi-au exprimat intenţia de a reveni în Arad, pentru a cunoaşte mai îndeaproape importanţa Corifeilor Marii Uniri în actul unirii tuturor românilor, precum şi a se înscrie la studii universitare din cadrul UVVG.
„La noi acasă mă simt captivă, deoarece interesul unora ne împiedică să ne autocunoaştem. Suntem săraci în ceea ce priveşte istoria înaintaşilor care au realizat unirea neamului nostru. Aş dori să revin împreună cu elevii mei la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad pentru a promova importanţa Unirii, a neamului românesc”, a declarat, la vremea respectivă, doamna prof. Nadejda Creciun, director adjunct pentru educaţie, Liceul Teoretic „Orizont” din Chişinău, Republica Moldova.
Despre activitatea domnului George Simion, un mare militant pentru unirea tuturor românilor, voi reveni, deoarece merită! A reușit să unească românii, lucru dovedit, în procentul dovedit la alegerile parlamentare din acest an.
Cu respect,
Daniel Albu