Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Realitatea FM, că regretă faptul că, deşi Bucureştiul a fost un fief al său, acum opţiunile electoratului din Capitală se orientează în mod egal şi spre un contracandidat de-al său.
“Ce vă pot spune cu oarecare regret, şi o regret în modul cel mai sincer, că de unde Bucureştiul era un fief al meu acum sunt la egalitate cu un alt candidat în Bucureşti. Nu are importanţă care, dar Bucureştiul a fost un fief al meu. Probabil, faptul că de la Bucureşti am plecat tot timpul în ţară şi am uitat să mă adresez bucureştenilor este un lucru pe care trebuie să îl corectez”, a afirmat Băsescu, care candidează pentru un nou mandat de şef al statului.
El a adăugat că a pus mult suflet în mandatul său de primar al Capitalei, iar acum crede că senzaţia bucureştenilor este că nu s-a mai ocupat deloc de oraş în calitate de şef al statului, lucru care, potrivit lui Băsescu, nu este adevărat.
“Atunci când Oprescu era blocat cu pasajul (n.r. – Basarab) am intervenit la Guvern să dea ordonanţa de urgenţă necesară pentru ca lucrările să continue. Regret mult că, din neatenţie, prins de altele, am uitat să întreţin relaţia cu bucureştenii”, a afirmat Traian Băsescu.
El s-a declarat convins totodată că va obţine un nou mandat de preşedinte al ţării, adăugând că nu are relevanţă, din punctul său de vedere, cine îi va fi contracandidat în turul al doilea de scrutin.
Comentând informaţiile apărute într-o publicaţie săptămânală referitoare la starea sa de sănătate, Băsescu a precizat că i se face un control medical o dată la şase luni şi că îi pare rău că nu a introdus sistemul prezentării analizelor preşedintelui în mod public.
“Nu am făcut-o pentru că nu ar fi fost credibil. Probabil ar fi fost obiect de lungi dezbateri la televizor. Ar trebui însă să avem în lege o astfel de prevedere: ca preşedintele să-şi prezinte starea de sănătate”, a explicat el.
Traian Băsescu a mai opinat că ar fi utilă o flexibilizare a Codului muncii, astfel încât să se poată realiza contracte sezoniere care să nu afecteze ajutorul social, referindu-se astfel la cei care prestează anumite servicii în agricultură. AGERPRES