Premierul Emil Boc consideră că Imnul Naţional, ca simbol, ne uneşte indiferent din ce partid facem parte, “indiferent de ce vorbim, de ce religie suntem”.
“Imnul este un simbol naţional care ne uneşte. Este datoria politicienilor să promoveze acele politici mari, naţionale care unesc şi nu dezbină românii. Astăzi este un moment de sărbătoare, este un moment în care ne bucurăm de un simbol naţional atât de drag nouă”, a declarat, miercuri, Emil Boc, cu prilejul manifestărilor festive din Piaţa Tricolorului dedicate “Zilei Imnului Naţional”.
Premierul Boc a adăugat că Imnul Naţional face parte alături de Drapelul, Ziua Naţională şi de Stemă din unghiul simbolurilor naţionale consacrate de Constituţie.
“Imnul Naţional este simbolul unităţii şi continuităţii poporului român. Imnul Naţional este acela care a fost prezent practic în toate momentele devenirii istorice a României”, a precizat şeful Executivului.
El a amintit că versurile Imnului Naţional au fost “pe buzele românilor” atât în timpul Revoluţiei de la 1848, cât şi în Revoluţia din 1989.
“Acelaşi cântec patriotic extraordinar i-a animat pe români în luptă în Războiul pentru Independenţă, în primul şi în cel de-al doilea Război Mondial”, a rememorat premierul.
El nu a uitat să precizeze că în timpul regimului comunist “Deşteaptă-te Române!”, alături de alte cântece patriotice, a fost interzis pentru că “reprezenta sufletul şi esenţa poporului român”.
“Pe străzile Bucureştiului şi al oraşelor din România începând cu decembrie ’89 românii practic au impus din nou ‘Deşteaptă-te române!’ ca Imn naţional”, a conchis Boc. AGERPRES